Kitap okumaya zaman bul-a-mamak

by - Aralık 02, 2016


Arkadaşlarımdan ve çevremdeki insanlardan en sık duyduğum sorular "Nasıl bu kadar kitap okuyorsun?" "Kitap okumaya nasıl başladın?" "Nasıl kitap okumaya zaman ayırıyorsun?" olmuştur.
Esasında kitap okumaya zaman bulmak değil de kitap okumak için zaman yaratmak ile alakalı durum. Yani siz eğer ben tüm gün gezeyim, okula gideyim, işe gideyim akşam da vakit kalırsa kitap okurum diyorsanız sıkıntı tam da orada. "Bugün evde kalıp yeni kitabımı okumak istiyorum." diyebildiğiniz zaman zaten kitap okumaya zaman ayırmış oluyorsunuz. Yani düşünce sistemi ve öncelikler ile alakalı biraz da bu. Bir de zaman bulamıyorum diyenlerin büyük çoğunluğu saatlerce Instagram'da hesaplara bakmaya, Youtube'da video izlemeye ya da snap atmaya zaman bulduğu için ben zaman olmaması gibi bir duruma inanmıyorum. Ki bu dediklerimi zaman zaman ben de yapıyorum. Hatta bazen bir ayda belki bir kitap bitiriyorum sadece ama sosyal medyayla ilgilenmeyi asla bırakmıyorum.

Bir diğer soru olan bu kadar kitabı nasıl okuduğum sorusuna da şöyle cevap verebilirim; o kadar çok kitap okumuyorum. Örneğin, bir diziye başlıyorsunuz ilginizi çekiyor ve bir gecede bir sezon bitiriyorsunuz hatta belki bir haftada altı yedi sezon dizi izliyorsunuz. İşte sevdiğiniz ve sizi sürükleyen bir kitabı okuduğunuzda da onu elinizden asla düşürmüyorsunuz ve kısa sürede bitmiş oluyor. Bir de her alışverişinizde kitapçılara, sahaflara uğradığınızı, fuarlara her sene gittiğinizi düşünürsek elinizde ilginizi çeken bir sürü kitap oluyor. Ve bu sayede "çok kitap okumuş" oluyorsunuz.
Kitap okumaya, yani Türkiye'deki ortalama yaşıtlarıma göre daha fazla kitap okumaya ise belli bir zaman aralığında başlamadım aslında. Sadece çocukluktan beri her kötü olaydan, her üzüntüden, herr kayıptan sonra kendimi kitap okuyarak tedavi ettim, başka dünyalara kapılarak sorunlarımı unuttum ve birçok şey ile başa çıktım. Bu yüzden her zaman sorunlardan kaçış ya da sığınak olarak kitap okumayı gördüğüm için belli bir yaşta değil, bana iyi geldiklerini anladığım an başladım "çok kitap okumaya"
Sizden sosyal medyada ne kadar zaman geçirdiğinizi kabaca bir hesaplamanızı istiyorum. 
Hala kitap okumaya ayıracak vaktiniz yok mu?

Beğenebileceğiniz diğer yazılar

2 yorum

  1. Hi everyone, pls visit myblogsite

    http://gezipgelelim.blogspot.com.tr/

    Many thx

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, yazılarınızı takipteyim, bize de bekleriz...

    http://hedefbodrum.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok değerli, şimdiden teşekkürler!