Kendini pazarlamak?

by - Mart 19, 2017

                      
                               

İnsanlarla ilk tanıştığımızda, onlara kendimizden bahsederken yalnızca iyi yanlarımızdan, sevdiğimiz şeylerden bahsetmek ne kadar doğru? Onlara en sevdiğimiz filmi anlatırız, ıslak çimlere basmaktan ne kadar keyif aldığımızı, hangi şarkıyı dinlerken huzur bulduğumuzu, hangi kitaptaki en sevdiğimiz karakterin tüm cümlelerini ezbere bildiğimizi anlatırız. Ya da onlara ne kadar kibar olduğumuzu, ne kadar dürüst ne kadar güvenilir olduğumuzu anlatırız. Ama onlara hiç hatalarımızdan, yaralarımızdan bahsetmeyiz başta. Nelere tahammül edemediğimizi, nelerin güvenimizi sarstığını, neyin yara verdiğini anlatmayız. Çünkü bu meseleler yeni tanıştığın birine anlatılacak şeyler değildir.

Düşündüm de, insanlarla tanışıp onlara kendimizi tanıtırken kendimizi bi nevi pazarlıyoruz. Yani diyoruz ki ben bunu seviyorum ben şunu seviyorum. ben şöyle iyi ve böyle harikayım. Henüz hiç ben güvenilmez biriyim diyen ya da ben bir korkağım diyen birini görmedim. Belki birkaç kötü özellikten bahsedildiğinde de bunları göz ardı ediyoruz. Zaman ilerledikçe başta bahsedilmeyen ya da göz ardı edilen her şey birer problem olup büyüyor. 

Aslında sorun bence kendimizi sadece iyi yönlerimizle insanlara sevdirmeye çalışmamız. Olduğumuz gibi kabullenilmek mi istiyoruz? Birinin bizi değiştirebileceğini görmek mi? Yoksa sadece olmamızı istedikleri gibi mi? 

İşin sonunda ne olursa olsun bildiğim bir şey var. Sizi sevecek insanlar, ya da seven insanlar kendinizi pazarladığınız iyi yönleriniz için sevmiyor. Belki tek bir olaya verdiğiniz tepki, belki yanınızda huzur bulmaları, belki de onları anlamanız yetiyor. Bu yüzden insanlarla tanışırken iyi yönlerinizi değil her şeyinizle kendinizi göstermekten korkmayın. Bırakın sizi seven insan olduğunuz gibi sevsin. Kendinizken ve mutluyken her şey daha kolay çünkü.

Bu sıralar en çok dinlediğim şarkıyı sizlerle paylaşıp şimdilik gidiyorum.


Beğenebileceğiniz diğer yazılar

4 yorum

  1. Eski bir halkla ilişkiler öğrencisi olarak dediğine katılıyorum. Derslerde pazarlamayı işlerken nasıl daha iyi satarızı öğreniyorduk.Kendimizi iyi pazarlamayı seviyoruz. Hatta insanın en çok bahsetmekten hoşlandığı şey de yine kendisi. Olduğun gibi davranmak hem hayatı kolaylaştırır hem de kendimize olan güvenimizi artıtırır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size katılıyorum. Malum şarkıda da dediği gibi "Başkası olma, kendin ol. Böyle çok daha güzelsin."

      Sil
  2. Gençleri dinlemek gerek :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok değerli, şimdiden teşekkürler!