Çilekli Pasta Tarifi

by - Ağustos 27, 2015



Yaz günlerinde ferah, hafif ve tatlı bişeyler yemek gibisi var mı? Hele de bu tatlı çilekliyse asla hayır diyebileceğimizi sanmıyorum. İşte benim çilekli pasta yaparken kullandığım tarif. Umarım beğenirsiniz.
Malzeme :
  • 7 yumurta
  • 1,5 su bardağı. pudra şekeri
  • 3,5 su bardağı. un
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • Yarım limon suyu
  • 500 gr. çilek.
Yapılışı :
Tencerede şekerle yumurtaları, telle yoğurt kıvamında oluncaya kadar çırpın. Unu, limon suyunu ve limon kabuğu rendesini katın. Karıştırın. İçi yağlanmış yuvarlak pasta ka­lıbına koyun. (Hamur, kalıbın yarısını geçmemelidir.) Orta hararetli fırında pişirin. Kalıptan çıkarın. Soğuyunca iki­ye, kesin. Birini likörlü şurupla ıslatın. Krem sürün, çilek­leri dizin. Tekrar krem sürün ve pastanın ötekini üstüne ka­patın. Krema, çilek ve fıstıkla süsleyin.
Kremanın yapılışı :
Tencereye 6 yemek kaşığı toz şeker, 1 yemek kaşığı un, 2 yumurta koyun. Telle karıştırın. Sıcak sütü katın. Aleşte karıştırarak pişirin. 125 gr. Sana katın. İndirin. Va­nilya tozu ilâve edin.

Bon appetit!

Beğenebileceğiniz diğer yazılar

1 yorum

  1. Meyveli pastalara bayılırım. Bu çilekli pasta tarifini deneyeceğim. Beğenirsem tekrar yorum yazarım:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok değerli, şimdiden teşekkürler!