The Theory of Everything Film Yorumu

by - Ocak 26, 2017

               

Uzuun zaman sonra bir film yorumu ile karşınızdayım. Güzel bir film izlemek için bakınırken uzun zamandır izlemek istediğim bir film olan The Theory of Everything'i gördüm rastgele girdiğim bir sayfada.Bilime olan ilgim ve tabii Stephan Hawking'e olan hayranlığımı göz önünde bulundurursak bu filmi izlemek için epeyce geç kalmıştım zaten. Bir de baş rolllerinde Eddie Redmayne ve Felicity Jones olduğunu görünce durur muyum! Hemen koyuldum izlemeye. Bu arada Eddie Redmayne'e The Danish Girl'de, Felicity Jones'a iste Like Crazy'de hayran olmuştum. Oyuncuların bahsettiğim filmlerini de mutlaka izlemenizi öneririm. 
                         
Film hakkında konuşmam gerekirse, ben bu filmi çok sevdim! Uzun zamandır böyle güzel ve beni etkileyen bir film izlememiştim açıkçası. Stephan Hawking'in zorluklarla geçen hayatında bilime hala nasıl böyle aşık olduğunu görüp etkilenmemek mümkün değil zaten. Film daha çok Hawking'in ALS hastalığı ve hayatının en önemli anlarında eşi Jane ile yaşadıkları zorlukları, birbirlerine olan sevgileri ve bağlılıklarını anlatıyor. Jane için o olmasa Hawking olmazdı desek yeridir. Evli kaldıkları 30 yıl boyunca herkese inat onun yanında oluyor. Öyle ki Hawking'e iki yıl ömür vermelerine rağmen onunla evleniyor, onun için ölecek dedikleri zaman dahi kimseye aldırış etmeden yine başaracağına inanıyor. Üstelik ayrıldıktan sonra dahi dost kalıyorlar ve Jane, Hawking'in yanında olmaya devam ediyor.
Biyografi türünde film sevenler için bence başyapıt denebilecek bir filmdi. 
Filmin sonunda göz yaşlarıma hakim olamadım. Son sahne benim için unutulmaz oldu diyebilirim. İzlemek isteyenler için videosunu paylaşıyorum son sahnenin. Spoiler yemek istemeyenler izlemesin!

 Aslında bana kalırsa herkesin mutlaka izlemesi gereken bir film Her şeyin teorisi. Umarım siz de izler ve beğenirsiniz. The Theory Of Everything' e benzer film önerileriniz varsa bana yorum olarak bırakabilir ya da mail atabilirsiniz.  
Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

Beğenebileceğiniz diğer yazılar

7 yorum

  1. bende bu filmden çok etkilenmiştim, bir de biyografi filmi ya, Akıl oyunları gibi en sevdiğim film türü bu herhalde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de akıl oyunlarını yakın bir zamanda izledim. Evet dahilerin hayatını anlatan filmleri ben de oldukça seviyorum :)

      Sil
  2. Gerçekten şahane ötesi ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Pekala.. İşte tavsiye : Akıl oyunları ( Beautiful Mind) İyi seyirler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, A Beautiful Mind filmini yakın zamanda izledim. Öneriniz için teşekkür ederim.

      Sil
  4. Merhaba,

    Bloğunuzdan para kazanmaya ve bütçenize katkıda bulunmaya ne dersiniz ?

    Bugün itibari ile satış rekoru kıran Kitabımız "İnstaKitap" İnstagram'da Butik Açmak, Satış Yapmak ve Fenomen olmak Kitabımızı satış ortaklığı sistemine açtık.

    Siz de sadece link paylaşıp satış yapabileceksiniz.

    Satış başı 30 TL Komisyon, Ödemeler otomatik hesabınıza yatıyor. Sitemize yönlendirilen 100 başarılı trafikten 1 satış elde ediliyor. Yönlendirdiğiniz ziyaretçilerin satış yapıp yapmadığını, kazancınızı v.s. panelinizden anlık görebiliyorsunuz.

    Aşağıdaki sitemizde ayrıntılı olarak adım adım anlattık. İnceleyin takıldığınız her konuyu sorabilirsiniz.

    Ayrıntılı Reklam Bannerları ve Kitap Görselleri ve nasıl satış ortağı olabileceğiniz konusu aşağıdaki linkte mevcut.

    http://instakitap.com/affiliate/

    Takıldığınız bir yer olursa mail ile sorabilirsiniz.

    Saygılar

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok değerli, şimdiden teşekkürler!