Frambuazlı Cheescake Tarifi

by - Ocak 26, 2015


MALZEMELER
1,5 paket fındıklı bisküvi
1\2 çay bardağı dövülmüş fındık
75 gr.erimiş tereyağ
1 çay kaşığı tarçın
İÇ KREMASI
400 gr.labne peynir
1 çay bardağı şeker
100 gr.krema
1 yumurta
1 paket vanilya
1 silme yemek kaşığı un
1 silme yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı frambuaz sos
1 kahve fincanı iri dövülmüş fındık
üzeri için frambuaz
FRAMUAZ SOS İÇİN
350 gr. frambuaz 
1 kahve fincanı şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
2 çay kaşığı vanilya

YAPILIŞI
  • Bisküvileri ve fındıkları  rondoda çekin,tereyağını eritin.Tarçın,bisküviler,fındıklar ve tereyağını bir kasede karıştırın.Daha sonra muffin kağıtlarını  muffin kuplarına yerleştirin ve içlerine hazırladığınız bisküvili harçtan 1,5 tatlı kaşığı koyup,bastırarark yerleştirin. Hazırladığınız bisküvili kalıpları önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında 10 dakika pişirin ve soğutun.
  • İç harcı için önce frambuaz sosunu pişirip ,soğutun.Frambuazları ,şekerle beraber bir tavaya koyun ve suyunu çekene  kadar pişirin.Suyunu çekmeye yakın,nişatayı 1 yemek kaşığı suyla karıştırarak ,farmbuazların içine dökün ve birlikte iyice pişirin.
  • Krem peynirin suyunu iyice süzüp,karıştırma kabına koyun,içine şekeri ekleyip mikserle iyice çırpın.Daha sonra içine sırayla yumurta ,vanilya,krema,un,nişasta ve frambuaz sosunun yarısını  ekleyip,çırpın.En son fındığıda ekleyip iç kremasını bitirin.
  • Hazırladığınız cheesecake kremasını cuplarınızın içine paylaştırın,içlerini tam doldurun.Daha sonrada içine su dolu bir kap koyduğunuz önceden ısıtılmış 165-170 derecedeki fırında 45 dakika kadar pişirin.
  • Pişen cheesecakelerinizi fırından çıkarıp,iyice soğuyana kadar bekletin ve üzerini strech filmle kapatım,buzdolabında en az 8 saat bekletin.Servis edeceğiniz zaman  cheesecakeleri kağıtlarından dikkatlice çıkarın,üzerlerine birer kaşık frambuaz sos koyun,birer tanede tüm frambuaz koyup ,servis edin.
  • AFİYET OLSUN.


Beğenebileceğiniz diğer yazılar

0 yorum

Yorumlarınız benim için çok değerli, şimdiden teşekkürler!