Şeftalili Biscotti
Malzemelerimiz, ya da taban yapımı için:
3 su bardağı un, yarım paket margarin ya da tereyağı (ben tereyağı kullandım), 1 çorba kaşığı yoğurt, 3 çorba kaşığı pudra şekeri ve yarım paket kabartma tozu.
otoğrafta da gördüğünüz gibi, 3 su bardağı unu (veya bir tık daha az olabilir) karıştırma kabına döküp ortasına 1 tane yumurtayı kırıyoruz. Hemen ardından bir cezvede eritilmiş tereyağını (ki yaklaşık olarak 3-4 yemek kaşığı gelmesi gerekiyor) ve yine 3-4 kaşık yoğurdu (orijinal tarifte bu sayı çok az olduğu için ben ilk denemde değil hamur, sadece unlu bir karışım elde etmiştim.), 3-3.5 çorba kaşığı şekeri (evde pudra şekeri olmadığı için ben toz şekerle denedim, gayet güzel oldu. Sizde varsa pudra şekeriyle yapmanız daha yumuşak bir hamur elde etmenize sebep olacaktır.) ekliyoruz. Hemen ardından bir paket kabartma tozu ve bir paket de şekerli vanilini karışıma ekledikten sonra hamur düzgün bir şekil alıp ele yapışmayacak kadar katılaşana kadar yoğuruyoruz. Sonrasında bir borcamın altını yağlıyoruz, hamurun yaklaşık 3/4’lük kısmını borcamın dibine güzelce seriyoruz. Hemen ardından dışını soyduğumuz 2 tane şeftaliyi ince dilimler halinde üzerine seriyoruz ve kalan hamuru elimizde pinçik pinçik ederek her tarafına yayıyoruz. Fırından çıktıktan sonraki görüntüsü şu şekilde:
Şimdi gelelim en başta söylediklerimi açıklamaya.
Tips
> Ununu daha az tutarsanız daha yumuşak bir hamur elde edersiniz ve bunu turta hamuru olarak kullanabilirsiniz. Ama siz yine de benim verdiğim tarifi kullanın.
> Ayırdığınız hamuru merdane yardımı ile açıp üzerine şeritler yapabilirsiniz ama bu ona yine turta görünümü verecektir. Dilerseniz şeftalileri doğrayıp, ocağın üzerinde şekerle biraz suyunu çekene kadar pişirebilirsiniz.
> Biscotti’ler aslında bu şekilde olmuyor biliyorsunuz. Ama burada elde ettiğimiz hamuru bisküvi tadında ve kokusunda olduğu için böyle dedim. Sonrasında kare kare kesip bir güzel yedik ve şiddetle tavsiye ediyorum yapmanızı. Atıştırmalık. Aslında kardeşimin deyimiyle bilgisayar oyunu oynarken atıştırmalık, hoş bir yiyecek elde ettik.
> Son: Hamuru ilk tarifteki haliyle denediğim zaman adeta yepyeni bir varlık oluşmuştu, oradan buna çevirdiğime hala inanamıyorum. Ve ciddi ciddi hoş bir şey oldu. Fırında pişerken annemden dua etmesini bile istemiştim. Bu da buraya notum olsun. Sevgileer.
0 yorum
Yorumlarınız benim için çok değerli, şimdiden teşekkürler!