Cumartesi akşamı film önerilerim

by - Ocak 24, 2015

Bu cumartesi dışarı çıkmak yerine ayaklarınızı uzatıp güzel bir film izlemek isteyenler için (ya da benim gibi tatilde ailesinin evinin rahatlığında olup dışarı çıkmaya bile üşenenler için) üç filmden oluşan bir liste yapmaya karar verdim.

1-In Time 


"25 yaşından sonra fiziksel yaşlanmanın olmadığı ve sadece zamanla yaşalanılabildiği bir dünyanın olduğu, kollarındaki yazan saat göstergesindeki kadar yaşanabilen bir dünya ve yaşam süresinin olmadığı yani paranın ve gücün, zaman olduğunu anlatan filmde yönetmen iki konu üzerinde durmaktadır. Birincisi yoksul bir bölgede kendini ve ailesini canlı tutmaya çalışan insanlar, diğeri ise zengin ve zamanı çok olan insanlar. Filmde her şey zamandır, çalışmanın karşılığı zaman alışveriş yapmak zaman, kumar oynamak zaman yani para yerine zaman var ve zaman bittiğinde ölüyorsun eğer zaman varsa ölümsüz olarak yaşıyorsun. Filmde, Will Salas'ın başından geçen hikaye anlatılır. Will Salas (Justin Timberlake), bir yanlışlık sonucu cinayetle suçlanır. Kurtulmak için tek şansı, zamanın gerçek anlamıyla para değerinde olduğu, zenginlerin sonsuza kadar genç kalarak yaşayıp, fakir ve güçsüz olanların ise bir gün daha hayatta kalabilmek adına zaman dilenip, ödünç alıp, bazen de çaldığı, bu sistemi çökertmektir."

2-Piano

The Piano 1993 yapımı dram amerikan filmi. Film dilsiz bir piyanist ve onun kızını hikaye edinir. Zaman 19. yüzyılın sonlarına doğrudur ve yer bol yağışlı ve çamurlu olan Yeni Zelanda'danın batı kıyılarıdır. Film Jane Campiontarafından yazılıp yönetilmiştir. Oyuncu kadrosunda Holly HunterHarvey KeitelSam Neill, ve Anna Paquin yer alır. Filmin müzikleri Michael Nymantarafından bestelenmiştir ve filmin soundtrack albümü çok satanlar listesine girmiştir. Ayrıca Hunter film için kendi piyano parçasını çalmıştır ve Paquin'e çekilmesi gereken üç sahne için işaret dili öğretmenliği yapmıştır. FilmiAvustralyalı Jan Chapman ve fransız yapım şirketi Ciby 2000 birlikte prodükte etmiştir.
The Piano eleştirel ve ticari anlamda büyük bir başarı yakalamıştır. 7 milyon dolar bütçeye karşılık 40 milyon dolar hasılat yapmıştır. Holly Hunter ve Anna Paquin filmdeki Ada McGrath ve Flora McGrath rolleri için yüksek ücretler almışlardır. 66. Akademi Ödülleri'nde The Piano üç ödül kazanmıştır; Hunter için En İyi Kadın Oyuncu Akademi Ödülü, Paquin için En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Akademi Ödülü ve En İyi Özgün Senaryo Akademi Ödülü. Böylelikle Paquin 10 yaşında Paper Moon filmiyle En İyi Kadın Oyuncu Akademi Ödülü'nü kazanan Tatum O'Neal'dan sonra Oscar kazanan en genç ikinci oyuncu oldu. (Film hakkındaki feminist eleştiri örneğimi yakın zamanda yayınlamayı düşünüyorum)

 3- Big Fish


Büyük Balık (Orj: Big Fish) , Tim Burton'ın yönettiği John August'un yazdığı 2003, ABD yapımı fantastik drama filmidir. Daniel Wallace'ın Büyük Balık: Efsanevi Ölçülerde Bir Roman adlı romanından uyarlanan filmin başrollerindeEwan McGregorAlbert FinneyBilly CrudupJessica LangeAlison Lohman,Steve BuscemiHelena Bonham Carter ve Danny DeVito yer alır.
Will Bloom (Crudup), babası Edward (Finney) ile hiç konuşmadan geçirdiği üç yılın ardından Alabama'daki ailesinin yanına döner. Ölmek üzere olan Edward hayat hikâyesini kendi eşsiz, abartılı ve tamamen fantastik olaylara dayanan üslubuyla anlatmaya başlar (bu geriye dönüşlerde Edward'ın gençliği McGregor tarafından canlandırılır).
Filmin, babasının ölümüyle birlikte projeyi alan, Tim Burton'dan önce, ilk olarak Steven Spielberg tarafından yönetilmesi planlanmıştı.[4] Büyük orandaAlabama'da çekilen film Burton'ın Makas Eller ve Hayalet Süvari gibi filmleri kadar gotik tonlar içermez. Eleştirmenler filmi Burton'ın başyapıtı olarak göstermişlerdir. Ayrıca film dört dalda Altın Küre'ye ve Danny Elfman'ın özgün bestesiyle de bir dalda Oscar'a aday oldu.

Kaynak:  Vikipedia

Beğenebileceğiniz diğer yazılar

0 yorum

Yorumlarınız benim için çok değerli, şimdiden teşekkürler!